Costurile de incalzire si de racire ajung sa consume cam 50% pana la 70% din energia utilizata in locuinta medie. Pentru a contribui la reducerea acestor costuri, mentinerea temperaturii uniforme si reducerea nivelului de zgomot in locuinte / proprietati comerciale, constructorii apeleaza la spuma rigida de poliuretan – unul dintre cele mai eficiente materiale de izolatie din zilele noastre, disponibile pentru izolarea acoperisului si peretilor. Produsele poliuretanice rigide ofera o combinatie unica de proprietati, dupa cum urmeaza:
Poliuretanul are una dintre cele mai ridicate valori R de izolare per inch din toate produsele disponibile astazi. Avand valori tipice R in intervalul de la 5,5 la 8 pe inch, inseamna pereti mai subtiri si acoperisuri cu profil mai jos, maximizand eficienta, sporind spatiul utilizabil si reducand costurile de exploatare.
Cresterea grosimii izolatiei din poliuretan a acoperisului cu 1 inch sau mai mult peste grosimea necesara, poate reduce semnificativ costurile dvs. de energie, oferind in acelasi timp o rata pozitiva de rentabilitate a costului instalarii. Usile de intrare, avand un centru rigid de spuma poliuretanica, ajuta la inhibarea sunetului, fapt ce reduce in continuare si necesarul de energie termica si de incalzire.
Solutiile din spuma poliuretanica, aplicate pe amplasament, se extind pentru a umple diferitele scurgerile energiei: aerul care se infiltreaza in jurul ramei de ferestre, conductele de apa si tevile electrice. Captuselile din plastic “reflectorizante” ce acopera acoperisurile izolate din poliuretan, reflecta lumina soarelui, astfel, si caldura, ajutand structura sa se raceasca si reducand consumul de energie pentru aer conditionat.
Performanta
Poliuretanul rigid este realizat cu o structura remarcabil de puternica, dar usoara si cu o densitate scazuta, stabila in mod dimensional si rezistenta la umiditate, cu o emisie neglijabila de vapori. Aceasta combinatie speciala de proprietati permite constructorilor sa proiecteze produse termoizolante autoportante, pot fi combinate cu o gama larga de substraturi, fara a necesita adezivi aditionali si, atunci cand sunt combinati cu materialele adecvate, functioneaza ca bariere externe perfecte impotriva intemperiilor si la umezelii. Izolarea poliuretanica de inalta performanta poate fi aplicata prin pulverizare pe diverse substraturi sau prin forme turnate in forme speciale in dimensiuni relativ mari.
De asemenea, pot fi protejate impotriva degradarii UV si re-acoperite pentru a prelungi durata de functionare. Produsele poliuretanice, atunci cand sunt instalate corespunzator, nu sunt afectate de impermeabilizarea pe baza de ulei sau apa. Poliuretanul este utilizat la scara larga in fabricarea panourilor de constructii din otel pentru diferite categorii de constructii comerciale. Aplicatiile variaza de la depozite comerciale pana la depozitele frigorifice, utilizate intr-o gama larga de constructii, din industria alimentara si bauturilor pana la birourile de inalta tehnologie, cladirile medicale, aeroporturi si chiar instalatiile de productie.
Atunci cand sunt lipite pe pelicule metalice, se formeaza o unitate de constructie compozita cu capabilitati mari de rezistenta. Greutatea mica si valoarea ridicata de izolatie fac ca aceste produse sa fie ideale pentru renovarea exterioara a cladirilor mai vechi, deoarece in mod obisnuit, placarea existenta a cladirilor poate fi lasata in loc si structura existenta nu trebuie consolidata. Versatilitate
Poliuretanul este unul dintre cele mai populare izolatii utilizate in acoperisurile conventionale. Pentru modelele exterioare speciale, panourile din spuma ofera o gama larga de culori si profiluri pentru pereti si acoperisuri, si greutate redusa pentru o manevrare si si o structura de sustinere mai usoara.
Unele spume poliuretanice rigide pot fi aplicate pe loc pentru a etansa golurile si pentru a acoperi forme neregulate. Asemenea spume includ pulverizare si spume dintr-o singura componenta. Spuma poliuretanica formeaza un strat de izolatie fara complicatii, umple golurile in timpul aplicarii si acopera forme neregulate care sunt greu de izolat cu placi rigide.
Aceasta reduce considerabil fluxul de aer dintre incapere si exterior, in timp ce creeaza cladiri mai rigide si mai silentioase. Materialele pentru fatada ce pot fi utilizate alaturi de poliuretan rigid includ: gipsul, lemnul sau produsele din lemn natural. Aceste panouri izolate, fabricate intr-un mediu controlat, imbunatatesc calitatea produselor, montarea rapida asupra cladirilor si reducerea cantitatii de lemn necesara pentru incadrarea structurala.
Produsul finit poate economisi nu doar timp si energie, ci poate ajuta si la salvarea resurselor naturale si a mediului inconjurator. Performanta termica / mecanica Calitatile poliuretanului rigid reduc transferul de energie, rezista umiditatii, mentine stabilitatea dimensionala, raman etanse si sustin adesea un rol structural. Spumele din poliuretan functioneaza de asemenea in conditii extreme de temperatura, nu se deformeaza si nu distorsioneaza si nu sunt afectate de umiditatea care poate rezulta din condens sau pachete de apa. Poliuretanul este stabil intr-o gama larga de temperaturi (-80°C pana la +150°C) si poate fi utilizat ca si componenta in sistemele de acoperisuri bazaltice.
Rezistenta mecanica a acestor spume este remarcabila, deoarece au o foarte mare rezistenta la compresiune si forfecare, si permit miezurilor izolatoare cu densitate scazuta sa fie infratite cu otel sau aluminiu relativ subtire, si sa suporte montarea pe distante mai lungi fara sustinere. Spre exemplu, spuma poate tine in loc multe dintre componente dintr-un frigider sau incalzitor de apa calda in timp ce continua sa functioneze ca si izolatie termica.
Aceasta combinatie unica de proprietati permite spumie rigide din poliuretan sa fie utilizata in foarte multe aplicatii. ECO Beneficiile asupra mediului sunt semnificative si includ cresterea eficientei energetice si reducerea costurilor de constructie din punct de vedere energetic, reducand gradul de dificultate a proiectului si economisind toate componentele de constructie pe care le inlocuieste acest material. Avand in vedere adoptarea pe scara larga a spumelor poliuretanice rigide in constructiile din ziua de azi, aceste implementari vor continua sa fie aplicate in intreaga lume.
O izolare mai buna duce, practic, la o utilizare mai redusa a energiei. In unele cazuri, echipamentele de incalzire si racire pot fi reduse, sporind in continuare utilizarea spatiului.
Cladirile pot fi construite cu pereti mai subtiri, in timp ce acoperisurile necesita elemente de fixare mai mici. Produsele mai putin complicate si mai usoare sunt produse utilizand mai putine etape de fabricatie, mai putina energie in fabricatie si mai putina energie in transport. Poliuretanul rigid contribuie la societate si la cultura de conservare a resurselor.
Proprietatile lor ideale depasesc cele ale oricarui material comparabil in raportul rezistenta-greutate, valoare R si durabilitate, in timp ce versatilitatea acestora le permite constructorilor sa le foloseasca pentru zeci de aplicatii diferite, fiecare depunand o performanta ridicata si o eficienta energetica exceptionala.