Despre noi

Poveste de succes

În 2008, în inima Bacăului, o viziune comună a unit o familie: aceea de a construi o afacere care să reziste testului timpului, îmbrățișând tradițiile și inovația. Rikko Steel a început ca un vis îndrăzneț, o afacere de familie dedicată importului de materiale de construcție, cu un accent special pe ciment și cărămidă. Dar aceasta nu era doar o afacere; era o promisiune între generații, un angajament de a construi un viitor mai bun.

Cu fiecare produs inovativ, cu fiecare parteneriat strategic format, Rikko Steel a țesut în țesătura sa principii de integritate, calitate și excelență. Trecerea de la importuri la deschiderea propriei fabrici de prelucrare a oțelului beton nu a fost doar o expansiune a afacerii, ci o împlinire a dorinței familiei de a lăsa o amprentă durabilă în industrie.

Aventura Rikko Steel a fost punctată de provocări și realizări, de la dublarea cifrei de afaceri prin introducerea de produse revoluționare până la consolidarea prezenței la nivel national. Însă, la baza fiecărui succes, a stat unitatea și dragostea familiei, pilonii care au susținut viziunea și au transformat Rikko Steel într-un nume sinonim cu excelența în industria materialelor de construcții.

Povestea Rikko Steel nu este doar o cronică a succesului în afaceri, ci și o mărturie a puterii și valorilor familiale, o inspirație pentru oricine visează să construiască ceva durabil, împreună cu cei dragi. Aceasta este esența Rikko Steel – un legământ între trecut și viitor, între tradiție și inovație, între o familie și comunitatea pe care a ales să o servească.

Scurt istoric

2008: Începuturi și Orientări Inițiale Fondare: Rikko Steel a fost fondată în Bacău de Victor Panici și fiul său Radu, concentrându-se pe distribuția de materiale de construcție, cu un depozit principal în Bacău și unul secundar în Dornești, Suceava. Produse de start: Portofoliul inițial a inclus ciment, cărămidă și plăci de fibrociment, majoritatea importate din Ucraina.

2010-2012: Dominanță pe Segmentul Cărămizii Plină Extinderea Importurilor: Din 2010, compania a început să importe cărămidă plină din Republica Moldova. Ascensiune și Expansiune: Până în 2012, Rikko Steel s-a afirmat ca lider pe piața de cărămidă plină, ajungând la vânzări de 1,3 milioane de euro și extinzând distribuția la nivel național.

2013: Diversificare și Parteneriate Internaționale Explorare de Noi Parteneriate: Divergentele cu furnizorii moldoveni au impulsionat căutarea de noi parteneri, rezultând o colaborare cu cel mai mare producător de cărămizi din Croația. Inovație în Oferta de Produse: Importurile de cărămidă plină din Croația au satisfăcut cererea pieței din România, marcând un progres în diversificarea produselor.

2014: Consolidarea Portofoliului de Produse Diversificare: Introducerea cărămizilor plină ornamentale din Serbia și membranelor bituminoase Pluvitec din Italia. Prezența la Târguri: Participarea la Târgul Romexpo de Materiale de Construcții a consolidat vizibilitatea pe piață și a contribuit la o cifră de afaceri de 3 milioane de euro.

2016: Creștere și Parteneriate Strategice Parteneriat cu Technonicol: Colaborarea pentru distribuția de vată minerală bazaltică, membrane bituminoase și sintetice, consolidând poziția de lider pe piața românească și dublând cifra de afaceri la 7 milioane de euro.

2018: Leadership în Vată Minerală Bazaltică și Soluții Avansate pentru Acoperișuri Supremație de Piață: Obținerea unei cote de 25% pe piața de vată minerală bazaltică și implicarea în proiecte de amploare națională. Inovații pentru Acoperișuri: Dezvoltarea unui sistem complex de acoperiș cu folie, vată minerală bazaltică și membrane PVC/TPO, acoperind peste 1.000.000 m2 de spații logistice și industriale.

2020-2022: Expansiunea Capacității de Producție și Îmbunătățiri Logistice Noua Direcție de Business:
Lansarea distribuției de oțel beton și oțel beton fasonat. Inaugurarea Fabricii: Deschiderea fabricii de prelucrare a oțelului beton fasonat în Bacău în 2021, cu o capacitate de 2000 de tone pe lună și atingerea unei cifre de afaceri de 32 de milioane de euro.

Extinderea Capacității: În 2022, capacitatea de producție a crescut la 6000 de tone, dublându-se spațiul de depozitare și producție, reprezentând cea mai mare investiție din România în acest sector. Investiții în Logistică: Achiziționarea a 15 camioane pentru a îmbunătăți distribuția produselor. Creștere Impresionantă: La finalul anului 2022, Rikko Steel a atins o cifră de afaceri de 46 de milioane de euro, clasându-se printre cele mai mari companii din Bacău.

Virtutiile Companiei

1. Integritate
Angajamentul de a acționa cu onestitate și transparență în toate interacțiunile, asigurându-se că toate deciziile și acțiunile sunt etice și justificate. Integritatea este piatra de temelie care construiește încredere între companie, angajați, clienți și parteneri.

2. Responsabilitate
Recunoașterea și asumarea responsabilității pentru impactul acțiunilor companiei asupra mediului, societății și economiei. Aceasta implică un angajament puternic față de practici de afaceri sustenabile și ecologice.

3. Excelență
Urmărirea constantă a excelenței în toate aspectele operațiunilor companiei, de la calitatea produselor și serviciilor până la performanța angajaților și relațiile cu clienții. Excelența este un angajament față de îmbunătățire continuă și inovație.

4. Respect
Manifestarea respectului față de toți indivizii, indiferent de rolul sau statutul lor, inclusiv angajați, clienți, parteneri și comunitatea mai largă. Respectul promovează un mediu de lucru pozitiv și colaborativ.

5. Curaj
A avea curajul de a inova, de a lua decizii dificile și de a aborda provocările neașteptate. Curajul implică asumarea riscurilor calculate pentru a urmări noi oportunități și a depăși obstacolele în calea succesului.

6. Compasiune
Demonstrarea empatiei și compasiunii față de nevoile și provocările angajaților, clienților și comunităților. Compasiunea subliniază importanța sprijinului reciproc și a responsabilității sociale.

7. Angajament
Dedicarea neclintită față de misiunea, viziunea și obiectivele companiei, demonstrând un angajament profund față de realizarea acestora. Angajamentul încurajează perseverența și determinarea în fața adversității.

Implementare și Manifestare
Pentru ca aceste virtuți să devină parte integrantă a culturii companiei, este esențial să fie implementate și manifestate în mod activ în toate procesele și interacțiunile zilnice. Conducerea trebuie să fie exemplul principal, demonstrând aceste virtuți în comportamentul lor și să le promoveze în rândul tuturor angajaților. Recunoașterea și recompensarea comportamentelor care reflectă aceste virtuți poate încuraja adopția lor largă în cadrul organizației.

Prin cultivarea acestor virtuți, compania poate construi o fundație solidă pentru etica în afaceri, relații de încredere și o reputație puternică, contribuind la succesul pe termen lung într-un mod responsabil și sustenabil.

Credințele si Valorile Companiei

1. Excelență și Inovație
Ne angajăm să oferim produse și servicii de cea mai înaltă calitate, urmărind continuu îmbunătățirea și inovarea. Excelența în toate aspectele activității noastre este fundamentul pe care construim succesul durabil.

2. Sustenabilitate și Responsabilitate Ecologică
Promovăm practici responsabile care protejează mediul înconjurător și contribuie la dezvoltarea durabilă. Ne asumăm responsabilitatea de a reduce impactul activităților noastre asupra mediului și de a promova construcțiile ecologice.

3. Integritate și Transparență
Conduita noastră în afaceri se bazează pe integritate, etică și transparență. Relațiile noastre cu clienții, furnizorii, angajații și partenerii sunt guvernate de onestitate și deschidere, construind încredere reciprocă.

4. Dezvoltare și Valorificare a Talentului
Credem în puterea dezvoltării continue și în valorificarea talentului angajaților noștri. Investim în oameni și sprijinim creșterea personală și profesională, recunoscând contribuția fiecărui individ la succesul comun.

5. Colaborare și Parteneriat
Valorizăm puterea colaborării și a parteneriatelor strategice, atât în interiorul companiei, cât și cu partenerii noștri externi. Lucrăm împreună pentru a atinge obiective comune, împărtășind cunoștințe și resurse.

6. Orientare către Client
Ne dedicăm satisfacției și succesului clienților noștri. Ne străduim să înțelegem nevoile lor și să oferim soluții personalizate care adaugă valoare reală afacerilor lor.

7. Contribuția la Societate
Suntem angajați în a avea un impact pozitiv asupra societății, promovând educația, sustenabilitatea și participând activ la inițiativele comunității. Ne asumăm responsabilitatea de a contribui la bunăstarea generală și la dezvoltarea durabilă.