Cum se realizează fierul beton fasonat la Rikko Steel

Fierul beton fasonat sau oțelul beton fasonat, cum mai este el cunoscut, reprezintă un element important în construcții, fiind utilizat pentru a oferi o rezistență suplimentară structurilor de beton. Rikko Steel este specializată în fasonarea oțelului beton, producând peste 4000 de tone lunar. Prelucrăm și distribuim armături din oțel-beton, cu diametre cuprinse între 8 și 42 mm.

Produsele utilizate în stoc se supun standardelor de producție SR 438-3/1998, SR 438-3/2012 și ST 009/2011.

Printre clienții noștri se numără constructori de complexe rezidențiale, centre comerciale, străzi si autostrăzi, stații epurare, hale industriale, școli, locuințe familiale, etc.

Procesul de fasonare a fierului beton se desfășoară în mai multe etape, prezentate în continuare.

Etapa 1: Alegerea materialului

Fierul beton fasonat poate fi realizat din două tipuri de oțel, BST 500C si OB37. Aceste tipuri de oțel sunt împărțite pe diametre:

  • De la 8mm la 16mm bobina și bara
  • De la 18mm la 42mm bara

Alegerea materialului depinde de tipul de structură pe care este destinat să o întărească și de condițiile de încărcare la care va fi supus.

Etapa 2: Debitarea oțelului

În această etapă, se debiteaza oțelul conform extrasului de armare.

Etapa 3: Fasonarea oțelului

În această etapă, se fasoneaza (îndoaie) tipul de oțel solicitat de client. Pentru această operațiune se folosesc utilaje care îndoaie oțelul și îi oferă formă dorită.

Etapa 4: Depozitarea oțelului fasonat

Otelul fasonat este depozitat in condiții optime, până când va fi transportat către client

Etapa 5: Transport

Oțelul beton fasonat este livrat la timp în șantier, folosind propria flotă Rikko Steel de 20 de autocamioane.

Acestea sunt etapele principale în procesul de fasonare a fierului beton. Este important să se respecte aceste etape pentru a obține un fier beton fasonat de calitate, care să ofere o rezistență suplimentară structurii și să dureze în timp.

În concluzie, fasonarea fierului beton este un proces important în realizarea proiectelor de construcții, deoarece se elimină pierderile de materiale, produsele sunt livrate conform proiectului clientului, iar timpii de lucru sunt mai mici, pentru a finaliza proiectele într-un interval de timp mai scurt.

Puteți vedea mai jos cum se desfășoară fasonarea fierului beton, în fabrica Rikko Steel din Bacău:

Cere o ofertă pentru fier beton fasonat

    Recomandă articol