Membrane bituminoase

Membrana bituminoasa este un material utilizat frecvent in lucrarile de hidroizolatii, cu rol de protejare a constructiilor (subsoluri, bazine, terase, acoperisuri etc.), atat de precipitatii, cat si de apa provenita din panza freatica.

In structura membranei bituminoase pot fi incluse urmatoarele materiale: bitum distiliat aditivat cu polimeri elastomerici sau plastomerici, cu armatura din fibra de sticla, poliester sau mixta.


Membrana bituminoasa cu ardezie
Stratul superior acestor membrane este din ardezie si are rol de protectie la actiunea razelor UV si la ciclurile de inghet-dezghet. Din aceste motive, membranele cu finisaj de ardezie se folosesc ca strat final pentru acoperisuri drepte, terase necirculabile sau alte situatii in care membrana are contact direct cu mediul.


In cazul acoperisurilor in panta, poti utiliza cartonul impregnat cu bitum. Acesta reprezinta o folie bituminoasa hidroizolanta si se utilizeaza ca strat secundar nu doar la acoperis, ci si la fundatie, soclu, podele si plansee etc. Tot pentru impiedicarea infiltratiilor de apa si acumularea umezelii, este recomandata montarea unei folii sub acoperis.


Membrana bituminoasa fara ardezie
Membranele fara ardezie, cu finisaj de nisip sau film PE, sunt folosite ca strat de baza in lucrarile cu 2 sau mai multe straturi. De asemenea, o membrana bituminoasa perforata are rolul unui strat de difuzie, adica permite circulatia vaporilor sub membrana hidroizolatoare.


Acest tip de membrana este folosit in lucrarile de termo si hidroizolare in mai multe straturi, cand membrana nu este in contact direct cu mediul. Astfel, trebuie protejata de o membrana cu ardezie ca strat final sau cu alte tipuri de finisaje.


Membrana bituminoasa autoadeziva
Majoritatea membranelor bituminoase se monteaza prin termosudare cu flacara, insa unele situatii nu permit folosirea focului deschis: spre exemplu, unul dintre straturile inferioare este format din polistiren, lemn sau alte materiale usor inflamabile. In schimb, in cazul acestor aplicatii poate fi folosita o membrana bituminoasa autoadeziva, cu lipire la rece.

Cere ofertă

    Ultimele proiecte

    Ia legătura cu echipa noastră

    Serviciile noastre sunt adaptate pentru fiecare proiect în parte.

    Programează o discuție